…2020

-En summering av år 2020 ur både ett privat och betting perspektiv 

Året 2020 var annorlunda, mycket annorlunda. 

 

Vart ska vi börja?

Let’s break it down and rewind it from the start. 

Jan – Feb

Början av året var som vanligt. Jag gick till kontoret 8-17 varje vardag och var fortfarande rekare åt 1×2.se. Efter 18 månaders av offentligt Twitter-rekande kom min första minusmånad i februari 2020. Vem kunde ana vad som skulle ske efter det.

Mars-April:

Corona – Covid 19 – Pandemi. 

Inget som jag under min livstid har fått erfarna tidigare. All sport inställd. Började jobba hemifrån. Inte få åka ner och träffa familjen. Gymmet stängt. Nästan inlåst hemma.

Vart leder detta?

Eftersom jag började jobba hemifrån fanns det tid. Frågan är vad jag skulle göra med den när man inte längre kunde träffa vem man ville och gå till gymmet. 

Jag, så klart, vill låta inspirerande och säga att jag jobbade på mig själv, utvecklade nya sätt att tjäna pengar mm. Nej det gjorde jag inte. Jag började spela datorspel med mina vänner. Jag körde Dota 2 nästan varje kväll. Ett spel som jag än idag spelar men i betydligt mindre utsträckning. Pos 1, carry – Sven, det är jag det. Två månaders hårt nötande av Dota 2 och ett litet försök att ge mig in på Trav (med minusresultat) är min summering av Mars & April.

Börskraschen får vi inte glömma. Jag som började investera i börsen hösten 2018 har jag inte varit med om något liknande. Aktierna föll. Det föll HÅRT var – 100 000kr (- ~30%)  på en månad och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Loggade in på Avanza och såg att man tappat en månadslön på en dag och det var så flertalet dagar. Vad jag läst och hört var att ha huvudet kall och investera mer vid dessa tider. Du kommer att tacka dig själv inom några år så de. Jag måste erkänna. Det var jobbigt, otroligt jobbigt i vissa stunder att se värdet på sina investeringar tappa så mycket. Men jag köpte mer i dippen. Det gjorde jag, kanske inte så mycket som jag önskat nu med facit i hand men är ändå tacksam över det idag. Om ni inte visste så tycker jag faktiskt att läsa på om aktier/fonder är olidligt tråkigt. Mitt mål är att egentligen gå jämt med Index OMX 30 GI och allt över det är jag lycklig över. Sett under senaste dagarna att folk på Twitter postar sina Årssummeringar på + 50-500% och det får oss vanliga att känna att det är standarden och oss vanliga att må en gnutta dåligt (om man tar det på fel sätt). Det viktiga är att du har investerat och all plus är bra oavsett vad du ser en främling på Twitter har. Tänk ändå att +8% är snittet (över tid) och +11% var det för snittet för investerarna i Avanza i år. Eftersom man inte levde ett normalt liv så har kunderna hos börsbolagen ökar enormt. Om du började investera efter Mars 2020 hade du i princip kunnat köpa vilken stabil aktie som helst och gått över snittet. Så min åsikt här är att inte överskatta er förmåga bara för man haft en bra timing. Det lär inte va lika lätt kommande år.

Jag själv slutade på ca +17% för året med sedvanliga aktier som Investor, Castellum, ICA mm. Detta resultat är jag mycket glad över!

Maj – 14 Juni

Ljuset i mörkret!

Bundesliga igång fr.o.m mitten av Maj och direkt sänktes Dota tiden och tid att spendera på betting igen. Bet365 öppnade upp specialspel på bundesliga och vi var igång igen. Som om ingenting hade hänt. Maj rullade på helt OK och besked om La liga, PL och Serie A skulle köras igång i mitten av Juni. I samband med denna vevan fick jag beskedet att jag fick lämna 1×2.se. En händelse som jag redan ville nov 2019 men pga comfortzone + höjt arvode valde jag att stanna kvar. Inget ont att säga om 1×2.se alls, ta mig inte fel här. Iaf nu var jag fri igen. Några spelsidor kontaktade mig och ville höra om min framtid. Jag valde dock att gå min egen väg denna gång. 

Dnz Private Bets var ett faktum och AB skapades. Jag, Dnz skulle starta ett företag. Inte ens jag trodde på det själv för något år sen och nu under 2020 hände det. Början på något annorlunda, något jag vill göra, något som är mitt! Det var stort men också mycket läskigt. Jag kunde ingenting om att driva företag. Bokföra? Skatt? Moms? Affärsplan? Väntetid om besked? Kontakta bank?

Allt var ett helvete i början. Bank 1 där jag redan är kund nekade min affärsplan. Jag var för ärlig. De tyckte att risken att tvätta pengar var för stort. Avslag även hos Bank 2. Jag fick tänka om och stort tack till bl.a Dylan som hjälpte mig att skriva verksamhetsbeskrivningen lyckades jag få igenom företagsbanken hos Bank 3. Allt detta tog tid. Jag skulle inte hinna få detta i ordning innan den 15 Juni (det var då tjänsten skulle börja). Som tur kunde jag använda Frilans finans som nödlösning för första perioden.

Priset då?

Max antal kunder?

Efter lite tankeverksamhet och jämförelse bestämde jag mig för 700kr (inkl moms) och en max deltagande på 100st. Däremot ett öppningserbjudande på 500kr för första månaden. 

För de 500kr tjänade jag 200kr/person. 

Hur många kunder kunde jag få?

Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Skulle det bli mailkaos och jag var tvungen att skapa en kölista och ha lyxproblem?

Så var inte fallet. P1 hade jag ca 60 kunder. Vilket jag snabbt fick anpassa mig efter. Tänker att det är en process och allt över jag tjänade på 1×2 är en hit. 

Det var början på något nytt och otroligt spännande.

15 Juni – Juli

Förväntningarna – Pressen – Förhoppningarna.

Det var nervöst ska ni veta. Helt annan sak att dela ut gratistips än att dela ut speltips till betalande kunder. Men jag var redo för det, jag litade på mitt system och min kunskap att slå spelbolagen. Nya verktyg togs in, bl.a hemsidor och en excelfil användes flitigt. Jag började arbeta mer med Lean. Saker som tog förut flera minuter att ta fram var plötsligt endast några knapptryck ifrån. Spelbolagen blir bättre varje år som går. För att hänga med måste du själv också utvecklas. Nu är det inte endast spelare mot spelbolagen. Det blev även spelare mot spelare. Det slutar inte här, det blev även spelare mot bottar. För att få bäst edge var man även tvungen att vara först på marknaden. Är du inte först får du istället hitta andra infallsvinklar på andra typer av spel eller saker som andra inte tänkt på. 

 P1 avslutades med en hög volym på 203 spel och en resultat på +226u (ROI +26.7%).  

Succé.

Någonstans här ökade även min unit size och Juni-Juli var de absolut bästa månaderna detta året. Positivt resultat på nästan 80k på två månader. Det var även den mest hektiska perioden jag någonsin haft inom betting. Glöm inte att jag jobbar heltid åt ett annat företag också. Skönt att hårt jobb lönar sig. 

Fint resultat spelmässigt men att driva företag var ett annat. Bank 3 införskaffades men de har ingen Swish-lösning. Istället måste varje kund skicka till ett bankkonto vilket gör processen svårare. Att betala en swish går att lösa på 30s, men att göra en banköverföring kräver mer hjärnkapacitet och inget man gör på 30s vilket leder till att anmälda kunder inte betalar. Fattar att det är så. Bank 3 “lovat” att Swish-lösningen skulle komma hösten 2020, men än idag inget. Bare with me here guys. 

Trots succémånaden vart det tapp på kunder och det visade sig att resten av året pendlade mellan ca 35-50 betalande kunder/period. Inte vad jag riktigt hade hoppats på men jag är trots allt supernöjd att det är i rullning nu. Ni gör detta möjligt för mig och det är jag oändligt tacksam över. 

Investerar ni i mig, så gör jag mitt allra bästa för att er investering ska va värt och det har det visat sig hittills.

Aug

Mitt livs hittills största köp.

Under senaste två åren har jag och min sambo letat efter en köpeslägenhet. Vi bodde alldeles för dyrt (Askim, Göteborg, 2a 52 kvm för ~12k/mån). Visst hade vi råd men kändes som pengar i sjön. Efter säkert över 50 visningar hittade vi äntligen en lägenhet som vi båda gillade och för rimligt pris. 

Vi la utgångspriset …och… vi … fick det!

Trodde vi.

Mäklaren ringde och sa “Grattis, ägarna har accepterat ert bud. Kan ni komma i eftermiddag och skriva på kontraktet?”.

Nu på en gång? Både jag och min flickvän var på jobbet, dessutom ville vi läsa igenom kontraktet. Vi lyckades få mötet kl 9.00 dagen efter istället och vi började smått fira. Men som det mesta kan det inte gå så jävla smidigt. Mäklaren ringde 22:30 och sa “Det som inte får hända har precis hänt”

Någon hade lagt ett nytt bud.

Vi ökade direkt med nytt bud och de ökade ytterligare en gång. Jahapp. Det var det. Som alltid en budgivning i GBG ökar priset med nästan 100-200k. Det kommer ske denna gång också och det har vi inte råd med. 

Budrallyt igång och magsåren började komma. Inte en sekund sömn fick man den natten men på morgonen fick vi ett nytt samtal: “Grattis igen! Ni kan fortfarande kl 9?”.

Fucking hell som Mourinho alltid säger. Vi åkte direkt till mötet och 30 min senare var kontraktet påskrivet! Halleluja!

Okt-Dec

Planering & Dnz Invest.

Företaget i rullning och drev numera ännu en inkomstkälla. Under dessa månader var en hel del numera vanligt nötande med betting, företagande och 8-17 jobbet. Började även spela en hel del padel. 

Bor du i eller nära Göteborg och vill spela. Hör gärna av dig! Spelar nämligen mindre än vad jag vill göra. 

Under i början av denna period startades även Instagramkontot Dnz Invest där jag och en kompis skrev om betting, privatekonomi och aktier/fonder. Vi orkade tyvärr endast detta i en månad. Anledningen till pausen är att de flesta inlägg tog extremt mycket tid och att det då inte var ett vinstdrivande projekt. Vi får se om vi återupptar det i framtiden. 

Under november flyttade vi äntligen in i vår nya lägenhet i Göteborg och vi trivs verkligen.

December hos Dnz Private Bets avslutade med bravur och blev även den näst bästa perioden (efter P1)!

Summering

Ett konstigt år. Konstigt på många sätt. Nu när jag reflekterar över året måste jag ändå säga att detta är mitt bästa år. Inte bara ur den ekonomiska synvinkeln utan framförallt  utvecklingsmässigt. 

Jag har bl.a.

  • Blivit decent Dota 2 spelare
  • Startat upp ett eget AB och vad det medför,  där jag lyckats med egen kunskap göra skillnad för många tacksamma kunder och följare.
  • Lyckats återigen slå spelbolagen. Att lyckas slå spelbolagen är en färskvara. Man måste ständigt utvecklas för att kunna göra detta. 
  • Gjort mitt livs största köp

Mycket av min framgång är och var endast möjligt på grund av Twitter. Så utan Er följare hade detta inte varit möjligt.

Tänk ändå detta att jag 2014 när jag träffade min flickvän var student och efter en asien resa hade ca 7000 kr på kontot. Miljonen 5 år senare och köp av lägenhet 6 år senare. Allt startades från flytten från Malmö till hålan Borås och arbetssökande i 1½ år där hela resan egentligen började. 

Tacksamhet är även en grej jag fokuserat på i perioder i år. Trots pandemi hade jag mitt 8-17 jobb, en sambo som pallar med mig och vikten med meningsfulla relationer.

Utan att sväva ut för mycket avslutar jag här.

Stort tack till alla som jag har varit och är i kontakt med samt alla mina Twitterföljare, utan er – ingen Dnz.

Mot 2021!

Bästa hälsningar

Dnz