Del 1: Min uppväxt med betting

Redan i ung ålder stötte jag på betting. Uppvuxen med två äldre syskon, mamma och en pappa som spelade en del. Blev en del kortspel (med små mynt som insats) och hängde med pappa när han spelade på hästar. Fick även välja hästar ibland som pappa tagit fram, allt baserat på namn. Long story short. Jag blev intresserad av vadslagning väldigt tidigt.

Vid slutet av högstadiet (ca 15år) påbörjades pokerhärvan. Här var bolagen väldigt generösa och det krävdes inte leg att göra uttag. Jag och flera vänner spelade poker med pengar både i skolan och efter skolan. Hade dessutom fel regler och vi tog bort kort från 2-7 för att få större chans till stege etc. Längsta stegen vann. Så var det bara.

På kvällarna var det Freerolls på pokersiterna. Vi levde för Freerolls. Vi skapade 5-10 konton var (fake konton ofc) och reggade oss på dessa Freerolls. Hittade vi en minsta lilla bra hand så var det all in. Dog vi så bytte vi konto, som sagt uttag krävde inte leg den tiden. Man kunde vinna några dollar och sen vinna upp till 10-50$. Och Ja det fanns bra freerolls varje dag och superbra mer eller mindre varje helg.

Första riktiga Setback

Vid 17 års åldern vann jag runt 10 000kr omsättningsfria pengar från casino freespins. Jublade mycket och bjöd vänner på mat och en liten fest medans pengarna va på väntande till uttag. Nog fan frågade de efter leg och verifiering då. Första gången, någonsin. Hade gjort tiotals lyckade uttag (ca 500-1000kr) förr. Kanske var det summan? Kanske var det uppdaterade securityregler. Kontot blev iaf låst efter flertalet försök till uttag trots de bad om verifiering.
Hur som helst tog jag detta tungt, även om det var vunna pengar så var de “mina”. 10k för en 17åring är otroligt mycket… Vi utnyttjade systemet helt enkelt och det gick… för det mesta. Grinden fortsatte och vi blev mer försiktiga. Istället kom vi på idén att dumpa cashen till ett konto som var mitt eget(när man var 18)/kompisen istället. Vi trodde vi var super smarta. Detta fick man tydligen inte heller och fler konton blev låsta med pengar. Där dog fakekonto grinden. Istället började jag spela med riktiga pengar och än idag vet jag helt ärligt inte hur det gick. Troligtvis runt +-0 eller minus då det inte märktes riktigt på kontot, varken negativt eller positivt. Så går det när man inte bokför.

Sportsbetting

Mellan åldern 20 – 25 började jag med betting. Här var jag den klassiska hobbyspelaren och även s.k Magkänslospelaren (där 90% av spelarna hamnar och stannar). Tog det inte alls så seriöst och var mest en hobby. Gick troligtvis back men spelade ändå för småsummor max 10-200kr. Hade ju inte så mycket pengar när man studerade. Hade heller inget mål eller money management och tiltade lätt när man åkte på en förlust som man “skulle vunnit”. Fortfarande bokförde jag ingeting. Klassiska “jag spelar på bet365 för det är där jag alltid spelat och har pengar på – Loser mentalitet. Spelade massa snöbollar som om det var Way to go. Jagade snabba pengar med kuponger och dylikt. Känner ni igen er?

“Spelar jag endast på ett bolag behöver man inte bokföra eller hur?”
– ZzzZzzzz…

2016
Här hände det grejer. Min storebror -som vågar satsa massa pengar på aktier men inte ens 10kr på fotboll- stötte på en ekonomi podcast där någon snackade om – Bonustrading. Han påbörjade detta i smyg och det verkade funka! Brossan visste troligen att jag spelade lite på betting och berättade detta för mig (TACK SOM FAN!). Likt de flesta så tyckte jag det lät för bra för att va sant. Iaf så körde jag på detta. Sparade ihop en buffert på ca 10k. Självfallet har jag stött på både små och stora motgångar på vägen. Många konton som blivit frysta för man inte följt spelbolagens regler och villkor. Jag var ivrig. Learn by doing, framförallt Learn by your mistakes.

Detta kontot växte från 10k till över 300k (2019), och det fortsätter öka. Även om 2019s nya spelregler sätter stop på mycket är det ABOSLUT fortfarande värt att börja. Det är troligtvis kunskap för livet. Jag håller numera (sen våren 2019) Workshops om just detta. OBS Vänta tills insättningsbonusarna börjar igen år 2021. Många bolag fegar med 100kr insättningsbonus just nu, pga corona och tillfälliga bonusregler.

Under början av dessa åren (26-27) försökte jag fortfarande hitta min Edge. Jag är som nämnt, är ivrig. Jag tror, jag vill och jag kan – slå spelbolagen. Jag skapade min första spelbok och införde unitssystem. 1u = 50kr. Maxbet (10u) = 500kr. Hängde mycket på sidor som Sponsorpodden, Rekatochklart och Spelsnack. Hade även min grej som kallades för “dagens dubbel” där jag trodde att jag var grym att vinna över tid (försökte hitta en dubbel till odds mellan 2.0 – 3.0), men som de allra flesta, nix. Jag spelade på allt: 1×2, mål, hörnor, halvtidsspel. Var otroligt mycket inne vid liven och spelade på mål första halvlek eller slutet av matchen. Jag var speltorsk och fokusen var spritt. Gick dock inte helt uselt men absolut inte bra heller, men tack vore bonustradingen som alltid var igång gick jag ändå ständigt plus, men bettingen gick knakigt.

Sommaren 2018 – Genombrottet

—Next post 🙂