Del 2: Mitt nya jobb

(*Allt ni läser är endast ur min synvinkel. Behöver verkligen nödvändigtvis inte vara facit)

Input från del 1:

Under dessa år flyttade jag även ihop med min flickvän. Vi flyttade till en helt ny stad. Samtidigt som hon skulle börja plugga skulle jag söka jobb. Under den tiden trodde jag att jag var arbetslös. Egentligen inte. Bonustrading är ett jobb. Frilansjobb och även skattefritt, allt du behöver var bara kunskapen. Detta var det bästa sidoinkomsten för mig då och kunde betala mina räkningar. Iaf, jag fortfarande mycket tid över. Jag började istället investera i mig. Pluggade personlig utveckling och inte minst…

Jag började plugga Betting. Det gjordes inte helhjärtat men det var en början på något nytt. Jag lyssnade på podcast, läste artiklar, kollade på massvisa youtube clips. Betting är inte så enkelt som man kan tro. Spelet är lätt, men inte tankarna bakom. Psykologin bakom en framgångsrik spelare och en “vanlig” är enormt stor. Att förstå det var bara början.

Sommaren 2018 – Genombrottet

VM 2018 i Ryssland. Alla spelbolag slåss om att alla bettare ska spela hos dem. De erbjuder insättningsbonusar, oddsboost och erbjuder utbud som inte ens fanns tidigare. Istället för det vanliga 1×2, hörnor & målspel fanns det numera även t.ex. rena statistikspel. Samtidigt som jag Bonustradade som fan för att utnyttja alla bolagens bonusar spelade jag som vanligt. Mina vanliga -allt i allo- spel och även statistikspelen. Efter ett tag märkte jag vilka spel som ofta gick in och vad som jag hade 0 edge mot. Detta såg jag enkelt i spelboken. Kort sagt, började jag slussa ut mina spel som jag brukade spela som gick mindre bra. Jag gick från att lägga 15-20 spel om dan till max 3-5 – Vilket resultat det gav!

Istället för att fokusera på nästan allt, la jag allt fokus på en nischad liga/spelform – Detta är vägen till din personliga succé. Med det sagt kanske inte bästa sättet att tjäna pengar på betting, men bästa sättet (enl. mig) att bli en bra bettare.

Exempel:
Studera på t.ex. hörnmarknad på allsvenskan. När kommer oddsen ut för diverse bolag? Vilket bolag sticker ut?

Gör du detta i en eller flera månader kan du med stor sannolikhet gå antingen +-0 eller plus på den marknaden. Att bli bra kräver tid! När du väl ställer in ditt fokus på en marknad kommer det öppna upp andra dörrar. Du kommer plötsligt vilja fokusera på ett lag, sedan två kanske tre. Kanske till slut hela ligan? Du kommer börjar se mönster som du trodde du såg på flashscore tidigare, men nu på riktigt. Du kommer vilja gräva djupare om lagens spelsystem, spelare, motståndare. Varför får ett lag ofta hörnor? Vem är anfallaren? Är anfallaren en stor nickstark spelare är det kanske det sker fler inlägg, som sedan leder till hörnor. Spelar denna spelaren nästa match?  Är det kanske tränaren spelfilosofi som leder till vissa lag får fler hörnor. Är detta nödvändigt att kunna? Är det lätt? Men framförallt – Är detta något du tänkt på tidigare? Att blott leta runt på flashscore kan alla göra, det gör alla också. Gör du som alla andra får du samma resultat som alla andra.

Att se saker från andra synvinklar är kul, men framförallt nödvändigt om du ska bli duktig själv.

Kan fördjupa mig lite mer om temat “Good at Betting vs A losing Punter” i annan post om intresset finns. Jag är absolut inte fullbordad. Jag har fortfarande otroligt mycket att lära mig, men kan kanske skriva om det jag läst och lärt mig genom åren tills nu.

Twitter Augusti 2018
Det var dags. Tiden var inne. Men jag hade fortfarande ingen aning om det bara va tur eller skills att jag presterade över 115% ROI under VM. Jag började dela speltips igen. Nu med inriktning specialspel. Nytt spelbok skapades: https://1×2.se/spelbok/2801. Samtidigt som speltips delades blev jag numera expert inom bonustrading. I denna härvan började jag även med Surebetting, även kallat arbitrage betting.

Speltipsen gick otroligt bra och jag växte enormt mycket inom twitter. Tillsammans med bonustrading och surebetting tjänade jag bra. Jag tjänade t.o.m bättre än mitt heltidsjobb året ut. Jag höll länge länge 120% ROI men med en liten dipp vid slutet avslutades på 119% ROI (+19%) på 358 spel.  Istället för tidiga 15-20 spel om dagen och negativ ROI. Jag vet, 358 spel är inte super mycket för att kanske ge en faktiskt bedömning. Men det är en riktlinje med noggrant framtagna spel som jag faktiskt tar med mig i min imaginära fanny pack.

Jag kunde då med stolthet säga att jag hade bemästrat kunskapen om att tjäna pengar på det som rör med spelbolagen att göra. Genom att jag konstant surebettar och bonustradar gör det att jag omöjligt går minus. Jag har statistik från 2018 och har nu inte gått minus en endaste månad sen 2018. Jag tjänar kanske inte jättemycket. Inte nödvändigtvis mer än ett vanligt heltidsjobb, men det ger en fin boost i kassan.

Betting är inte längre bara min hobby. Det är nu även mitt jobb. Det krävs att man ser det som ett jobb mer än en hobby för att lyckas. Det tar enormt mycket tid. Jag kan sitta och granska ett spel i timmar innan jag beslutar att spelet inte är spelvärt. Men det ser ni inte.

Målet för mig är att kunna gå ner i tjänst på mitt nuvarande jobb och kunna fortsätta bibehålla samma lön som jag får från bettingen. Då detta mer och mer blir som ett roligt jobb.

(För en större bild se överst).
Bild som redovisar hur det gick 2018: +305 486 bettingmässigt. Som ni ser tog det rejält med fart augusti.

Kunde 2019 toppa detta ?

2019 – Spelinspektion – Ett stort trams

— To be continue 🙂